Інгредієнти:
• рис (довгозернистий) – 350 г;
• білі гриби — 175 г;
• цибуля — 1 шт.;
• лимон — 1 шт.;
• капуста броколі – 225 г,
• помідори — 175 г;
• оливкова олія — 2 ст. ложки;
• біле сухе вино – 60 мл;
• овочевий бульйон – 750 г.,
• шафран, сир пармезан;
• сіль, перець – за смаком
Цибулю дрібно нашаткувати. З лимона вичавити сік. Гриби почистити, відварити та нарізати шматочками. Помідори нарізати шматочками Капусту розділити на невеликі суцвіття.
Броколі бланшувати в киплячій підсоленій воді протягом 3-4 хв., потім воду злити.
У глибокій сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю до м'якості. Всипати рис та шафран, приправити спеціями, перемішати, додати вино, лимонну цедру, 2 ст. ложки лимонного соку. Потім поступово влити бульйон, помішуючи.
Накрити сковороду та тушкувати 5 хв. Додати броколі, гриби та помідори. Знову накрити та потушкувати, поки рис не стане м'яким і більша частина рідини не вбереться.
Викладіть готове ризото на таріль.
Зверху посипати пармезаном.