• рис (арборіо) — 2 склянки;
• качині німки — 2 шт.;
• качина грудка — 1/2 шт.;
• шинка — 150 г;
• цибуля — 1 шт.;
• курячий бульйон — 8 чашок;
• біле сухе вино — 1/2 чашки;
• апельсиновий сік — 2 ст. ложки;
• оливкова олія — 1 ст. ложка;
• вершкове масло — 1 ст. ложка;
• сіль та свіжомелений чорний
• перець — за смаком.
Олію розігріти у великій сковороді на сильному вогні. Приправити качині ніжки сіллю та перцем. Викласти качку в сковороду шкірою донизу та смажити, поки не підрум'яниться, близько 5 хв. з кожного боку. Злити жир. Викласти качку в середню каструлю й додати достатню кількість бульйону, щоб він покривав качку, а потім тушкувати під кришкою на слабкому вогні, поки м'ясо не стане ніжним (1-1,5 год.).
Викласти качині ніжки на тарілку та дати вистигнути, після чого відділити м'ясо від кісток та подрібнити.
Духовку нагріти до 70 °С. Шинку нарізати тонкими пластинками. Подрібнити цибулю. Приправити качину грудку сіллю та перцем. Нагріти велику сковороду на середньому вогні, додати грудку та обсмажити до появи хрусткої скоринки.
Решту жиру нагріти на середньому вогні, додати цибулю та смажити, помішуючи, до м'якості. Потім додати рис і варити близько 2 хв. Додати вино та варити, поки воно не вбереться рисом. Додати гарячий бульйон та варити, безперервно помішуючи, до тих пір, поки вся рідина не вбереться в рис. Перемішувати з шинкою та подрібненою качкою. Смажити, помішуючи, від 5 до 10 хв. Розмішати з апельсиновим соком та вершковим маслом і приправити сіллю та перцем за смаком. Нарізати качину грудку на тонкі шматочки. Розкласти ризото на тарілки, зверху викласти качину грудку.