• риба – 400 г;
• цибуля ріпчаста 1 шт.,
• хліб пшеничний – 100 г;
• сухарі – ЗО г;
• соняшникова олія – З ст. ложки;
• сіль, перець – на смак;
• яйце – 1 шт.
Рибне філе судака, щуки, окуня, тріски, хека промити, нарізати невеликими шматочками, пропустити через м'ясорубку разом із нарізаною очищеною ріпчастою цибулею і розмоченим у воді або молоці черствим хлібом, додати сіль, перець, яйце і все добре перемішати.
Підготовлену масу поділити на порції, обкачати в сухарях, надати їм овально-плескату форму й обсмажити в соняшниковій олії з обох боків.
Січеники подати до столу з картопляним пюре або комбінованим гарніром.
Прикрасити дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.