Його рекомендують їсти по одній штуці на день. Шкоди не буде, а користь очевидна.
Дослідники з Пенсільванії виявили, що щоденне вживання одного авокадо знижує рівень поганого холестерину. Щоб перевірити корисні якості екзотичного плоду, команда вчених посадила на 6-місячну авокадову дієту тисячу добровольців із надмірною вагою та ожирінням.
Половина їх з'їдала один авокадо щодня. Інші сиділи на своїй звичайній дієті, вживаючи авокадо двічі на місяць. Після закінчення експерименту дослідники заміряли жирові відкладення на талії людей.
З'ясувалося, що споживання одного авокадо на день ніяк не позначилося на фігурі, але викликало зниження рівня ліпопротеїнів низької густини (ЛПНЩ). Ця сполука відома як «поганий» холестерин, який призводить до ряду важких захворювань, таких як серцево-судинні хвороби, діабет другого типу та деякі види раку.
Згідно з висновками вчених, щоденне вживання авокадо вплинуло на зниження всього холестерину на 2,9 міліграма на децилітр. Рівень «поганого» холестерину знизився в середньому на 2,5 мг/дл.
«Авокадо не впливає на утворення жиру на животі і збільшення ваги, але результати дослідження свідчать про те, що фрукт може бути корисним доповненням до добре збалансованої дієти», – Пенні Кріс-Етертон, професор дієтології Університету Евана П'ю в Пенсільванії.
Нутриціологи продовжать вивчати, як авокадо знижує рівень холестерину. Дослідження опубліковано у журналі Американської кардіологічної асоціації.