Інгредієнти:
• рис — 1 склянка;
• шинка — 100 г;
• м'ясо (яловичина, баранина, курка) — 250 г;
• гриби (свіжі) — 50 г;
• помідори — 3 шт.;
• вершкове масло — 2 ст. ложки;
• томатна паста — 1 ст. ложка;
• панірувальні сухарі — 2 ст. ложки;
• петрушка — 1 пучок;
• сіль, перець — за смаком.
Зварити розсипчастий рис та відкинути на друшляк. Гриби почистити та дрібно нарізати. Обсмажити разом із зеленню, долити трохи води та тушкувати до готовності. Потім додати посічені шинку, м'ясо та помідори, заправити томатною пастою та зеленню. Усе потушкувати, закривши кришкою, протягом 15 хв. Посолити, поперчити, додати невелику кількість води та розмішати. Утворену рідину вилити через сито на рис.
Форму, змащену олією та посипану панірувальними сухарями, заповнити частиною рису, зробити посередині запіканки заглиблення, вкласти в це заглиблення м'ясне рагу та засипати зверху рештою рису. Верх посипати панірувальними сухарями, збризнути зверху розтопленим вершковим маслом. Форму поставити в духовку та запікати до золотавого кольору.