Інгредієнти:
• листи лазаньї – 12 шт.;
• лосось (свіже філе) – 600 г;
• броколі – 400 г;
• помідори чері – 250 г;
• вершкове масло – 40 г;
• борошно – 40 г;
• бульйон – 250 мл;
• вершки – 250 мл;
• кріп (посічений) – 1 ч. ложка;
• анісова горілка – 3 ст. ложки;
• сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Рибне філе обдати холодною водою, обсушити з допомогою паперового рушника і, якщо є кістки, акуратно видалити їх. Броколі почистити, вимити, розділити на суцвіття, близько 2 хв. бланшувати в підсоленій воді. Відкинути на друшляк і дати стекти воді. Помідори вимити та розрізати навпіл. Нагріти духовку до 200 °С. У каструлі розтопити вершкове масло, спасерувати в ньому борошно, розвести овочевим бульйоном та вершками і, помішуючи, довести до кипіння, варити близько 5 хв.
Вершковий соус приправити сіллю, чорним меленим перцем, кропом та анісовою горілкою. Дно форми для запікання покрити соусом і шарами викласти в неї тісто, рибу, броколі та помідори. Завершити тістом та вершковим соусом.
Запікати в духовці протягом 45 хв. Подати лазанью на стіл гарячою, за бажанням прикрасивши суцвіттями кропу та гілочками анісу.