• листи лазаньї – 200 г;
• курка – 1,5 кг;
• стебло селери – 1 шт.;
• цибуля – 1 шт.;
• часник – 1 зубчик;
• сир грюйєр (тертий) – 175 г;
• сир чедер (тертий) – 50 г;
• сир пармезан (тертий) – 4 ст. ложки;
• вершкове масло – 150 г;
• вершки (нежирні) – 280 мл;
• борошно – 90 г;
• біле вино – 300 мл;
• арахіс – 3 ст. ложки;
• сіль, перець, зелена цибуля, лаврове листя – за смаком.
Курку випатрати, вимити, залити водою, половиною порції вина, додати перець, лаврове листя, цибулю, селеру та 1 ст. ложку солі. Довести до кипіння та тушкувати під кришкою протягом години. Зняти з вогню, трохи охолодити та порізати курку на дрібні шматочки.
Виварити курячий бульйон до 1 л. Опустити листи лазаньї в гарячу воду, потримати протягом кількох хвилин, відкинути й перекласти в холодну воду.
Посікти цибулю й підсмажити в 50 г вершкового масла з подрібненим часником протягом 10 хв. Додати решту масла й розтопити його в сковороді. Підсмажити в цибулі й маслі борошно до золотавого кольору протягом 1 хв. З'єднати бульйон, що виділився, з рештою вина. Довести до кипіння й готувати протягом 4-5 хв., постійно помішуючи. Зняти з вогню, додати сир чедер, 125 г сиру грюйєр, вершки, посолити й поперчити. Вилити трохи соусу в жароміцну форму. Далі викласти шар лазаньї, курку, цибулю, пармезан та соус. Продовжувати в тій самій послідовності та завершити конструкцію пастою і соусом. Посипати залишками сиру та горіхами. Готувати в жаркій духовці 45-50 хв. до золотавої скоринки.