Інгредієнти:
• листи лазаньї – 12 шт.;
• м'ясний фарш – 500 г;
• томатне пюре – 250 г;
• цибуля – 1 шт.;
• часник – 2 зубчики;
• сметана – 300 г;
• вершки – 200 мл;
• вершкове масло – 50 г;
• тертий сир – 100 г;
• сіль, перець, італійські трави – за смаком.
Часник та цибулю почистити, нарізати та обсмажити на олії. Додати в сковороду м'ясний фарш та обсмажити, розбиваючи грудочки лопаткою.
Додати томатне пюре, тушкувати 10 хв., приправити сіллю, перцем, італійськими травами.
Для соусу сметану перемішати з вершками і тертим сиром.
Якщо потрібно, відварити листи лазаньї, як вказано на упаковці.
Третину листів покласти на дно форми, на них викласти половину фаршу та трохи соусу, накрити ще третиною листів, викласти решту фаршу й трохи соусу, накрити рештою пластів тіста, рівномірно розподілити соус так, щоб тісто було повністю покрите.
Зверху покласти шматочки вершкового масла та посипати тертим сиром.
Форму з лазаньєю поставити на решітку в попередньо нагріту до 200 °С духовку на 30 хв.