Інгредієнти: • листи лазаньї – 250 г; • соус бешамель; • шпинат – 600 г; • сир ринота – 225 г; • сир горгонзола – 200 г; • сир моцарела – 200 г; • сир пармезан (тертий) – 60 г; • кедрові горішки – 50 г; • вершкове масло – 1 ст. ложка; • сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Приготувати соус бешамель.
Кедрові горіхи злегка обсмажити в сковороді без олії.
Шпинат добре промити, відкинути на друшляк. У сковороді розтопити вершкове масло, додати трохи води, покласти шпинат та тушкувати, помішуючи, декілька хвилин.
Шпинат подрібнити в комбайні, додати рикоту, 100 мл соусу бешамель, 20 г тертого пармезану, перемішати до однорідної маси. Горгонзолу розломити на дрібні шматочки, змішати зі шпинатом. Посолити та поперчити за смаком.
Листи лазаньї, якщо потрібно, відварити, вийняти шумівкою та розкласти на рушнику.
Розігріти духовку до 180 °С.
У вогнетривку форму викласти 1/4 соусу бешамель, 1/3 начинки зі шпинату, посипати кедровими горіхами. Потім покласти шар листів лазаньї. Повторити ще раз, але після кедрових горіхів покласти ще Уз дрібно нарізаної моцарели. Повторити ще раз, завершивши листами лазаньї, рештою соусу, пармезаном та моцарелою. Запікати лазанью 30 хв. Подавати гарячою.