Виготовляли пироги двох видів: печені (з кислого тіста) і смажені (з прісного). Печені пироги нерідко робили з того ж тіста, що і хліб (тобто переважно житнього), але обов’язково з начинкою. Пекли пироги лише на свята. Для начинки використовували сир, розтертий з сирими яйцями, смажену квашену або свіжу капусту, варені квасолю, горох, картоплю, гречану кашу зі шкварками, печений гарбуз із калиною чи без неї, товчений мак, мак із калиною, калину (а влітку і восени й інші свіжі ягоди та фрукти), варені та розтерті сушені груші й сливи, варене, січене й підсмажене з цибулею м’ясо, зелену цибулю з вареними яйцями, смажені з цибулею свіжі гриби.
Готували і смажені пироги з прісного незаквашеного тіста. Смажили їх на сковороді на олії, перевертаючи. У піст начинкою були гриби, картопля, капуста, мак, ягоди і фрукти, каша з олією, у скоромні дні – здебільшого сир.