Інгредієнти:
1. Борошно – 1,5 склянки
2. Сода – 0,5 ч.л.
3. Сіль – 0,25 ч.л.
4. Вершкове масло (розм'якшене) – 100 г
5. Цукор – 1 склянка
6. Яйця – 2 шт.
7. Ваніль – 0,5 ч.л.
8. Кокосова стружка – 1 склянка
Приготування:
1. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів.
2. Змішуємо борошно, соду, ваніль і сіль.
3. У невеликій мисці збити вершкове масло і цукор (посудина повинна бути невеликою, щоб в процесі збивання суміш не розліталася по стінках).
4. Вбити яйця, поки маса не стане пишною і не почне світлішати. Не перестарайтеся, інакше з білків вийде безе і печиво просто задубіє в духовці.
5. Поступово додайте суху суміш, а потім – кокос.
6. Ложкою викладіть на змащене вершковим маслом деко. Або на пергамент.
7. Якщо ви хочете велике печиво, використовуйте столову ложку, якщо хочете маленьке – користуйтеся чайною ложкою. Від розміру печива залежить і час випікання – 20 хвилин у першому випадку і 10 – у другому. Враховуйте також, що під час випікання печиво буде розтікатися і збільшуватися, тому відстань між ним має бути мінімум розміром з ще одну печеньку.
8. Відправляємо наше кокосове печиво в духовку і чекаємо поки воно підрум'яниться.
Важливо не перетримати печиво, інакше воно вийде дуже сухим. Коли печеньки підрум'яняться, вони все ще залишатимуться дуже м'якими, але в процесі охолодження печиво затвердіє.