Інгредієнти: • грудинка яловича – 0,5 кг; • реберця свинячі – 0,5 кг; • картопля середня – 5 шт.; • цибуля ріпчаста – 2 шт.; • морква – 1 шт.; • пшоно – 150 г; • сало свиняче – 50– 70 г; • капуста білокачанна – 350-400 г; • паста томатна – 4 ст. ложки; • лавровий лист; • перець мелений чорний, сіль – на смак.
Варити протягом 1,5 години м'ясо, до дати добре промите окропом і очищене пшоно. Коли закипить, кинути цілу очищену картоплю, дрібно нарізану цибулю і моркву. Варити, поки не зваритися картопля.
Додати розтерті в ступці або дуже дрібно (до пасти) порізані ножем сало з часником і натерту на крупній повільному вогні, постійно помішуючи, щоб не пристали пшоно і картопля, близько 15–20 хвилин.
Додати томат, спеції, сіль, довести до кипіння.
Накрити і дати настоятися протягом 0,5 години. Можна додати дрібно нарізаний кріп і болгарський перець. Страва має бути дуже густою.