Інгредієнти
для тіста:
• борошно – 175 г;
• дріжджі (сухі) – 1 ч. ложка;
• сіль – 1/4 ч. ложки;
• вода (тепла) – 25 мл;
• оливкова олія - 1 ст. ложка;
для начинки:
• шинка – 100 г;
• помідори – 2 шт.;
• болгарський перець – 1 шт.;
• цибуля – 250 г;
• часник – 2 зубчики;
• сир моцарела – 100 г;
• оливкова олія - 2 ст. ложки.
З'єднати борошно, сіль та дріжджі в кухонному комбайні. У посудину з водою додати олію. Не вимикаючи комбайну, влити рідину та замісити однорідне тісто. Перекласти на стіл, посиланий борошном, та місити тісто 2-3 хв. Потім тісто покласти в миску і змастити оливковою олією. Накрити миску харчовою плівкою та поставити в тепле місце на 40 хв., поки тісто не збільшиться вдвічі. Далі знову місити тісто 1-2 хв.
Розкачати тісто в круг діаметром 25 см на злегка посиланій борошном поверхні. Викласти на лист, змащений олією, і зробити невеликий бортик. Змастити оливковою олією, посипати сиром. Накрити та залишити підніматися 10 хв. Розігріти олію в сковороді, обсмажити цибулю, порізану кільцями, та подрібнений часник близько 3 хв., додати перець і смажити ще 2 хв. Накрити кришкою й тушкувати овочі на повільному вогні близько 10 хв., періодично помішуючи. Потім дати трохи вистигнути. Розподілити начинку рівномірно по тісту. Зверху розкласти шинку, помідори та сир. Запікати в попередньо розігрітій духовці при 200 °С протягом 18-20 хв. до готовності тіста.