Холодильник став невід'ємною частиною нашого життя, і багато хто з нас кладе в нього все, що трапиться під руку, включно з продуктами, які насправді не призначені для зберігання в холоді. Насправді, неправильне зберігання деяких продуктів може призвести до їх псування і навіть до серйозних отруєнь.
5 продуктів, які потрібно терміново прибрати з холодильника
- Картопля: Як правило, зберігається в холодильнику, але це помилкове рішення. Холодна температура призводить до утворення глюкози, що робить картоплю солодкою і змінює її смак. Ба більше, під час варіння замороженої картоплі можуть утворюватися канцерогени, небезпечні для здоров'я. Найкраще зберігати картоплю в темному, сухому і прохолодному місці, але не в холодильнику.
- Авокадо: Зазвичай продаються незрілими, і багато хто кладе їх у холодильник, щоб продовжити термін зберігання. Однак це може зупинити процес дозрівання. Незріле авокадо містить персин – рослинний токсин, який може спричинити алергічну реакцію або задуху. Тримайте авокадо за кімнатної температури до повного дозрівання, а потім можете перемістити його в холодильник, якщо потрібно.
- Цибуля: Не любить холод. В умовах низької температури і високої вологості на цибулинах швидко утворюється пліснява, яка може бути небезпечною для здоров'я. Цибулю краще зберігати в темному, сухому місці, в добре провітрюваному контейнері. Крім того, зберігайте цибулю і картоплю окремо, щоб запобігти їхньому передчасному псуванню.
- Імбир: Містить багато вологи, і в холодильнику на ньому швидко починає утворюватися цвіль. Навіть якщо зрізати видимі плями, токсини вже могли проникнути всередину кореня. Пліснявий імбир може спричинити отруєння або ниркову недостатність. Зберігайте імбир у сухому місці, найкраще загорнутим у папір.
- Готовий рис: Не слід зберігати в холодильнику понад добу. У холодильнику він може швидко вкритися пліснявою, що становить ризик для здоров'я. Готуйте невеликі порції рису, які ви зможете з'їсти відразу. Це допоможе уникнути проблем зі здоров'ям і забезпечить свіжість продукту.