Інгредієнти для тіста: • молоко – 50 мл; • вода – 50 мл; • борошно – 2 склянки; • дріжджі (сухі) – 7 г; • петрушка, базилік, сіль – за смаком; для начинки: • куряче філе – 200 г; • болгарський перець – 2 шт., • шампіньйони – 300 г; • сир моцарела – 200 г; • майонез.
Приготувати тісто. У чашці змішати воду та молоко, додати дрібно посічену зелень.
Склянку борошна змішати із сухими дріжджами. У суміш з води та молока насипати трохи борошна (3-4 ст. ложки), ретельно перемішати виделкою, вінчиком або міксером. Додати ще борошна, перемішати. Таким чином поступово всипати решту борошна, ретельно перемішуючи, замісити тісто. Коли тісто перестане прилипати до стінок чашки, викласти його на посиланий борошном стіл та вимісити руками. Розкачати тісто в круг. Вистелити лист папером для випікання або змастити олією, викласти на нього розкачану основу для піци. Приготувати начинку. Куряче філе нарізати на невеликі кубики. Перець вимити, почистити та нарізати тонкими смужками. Шампіньйони ретельно помити, обсушити на паперовій серветці, нарізати тонкими шматочками. Сир натерти на дрібній терці.
Основу для піци змастити майонезом або часниковим соусом, викласти на нього нарізані гриби. Зверху рівномірно розмістити шматочки курки, потім нарізаний болгарський перець. Посипати піцу тертим сиром. Випікати в духовці при середній температурі до повної готовності тіста. Готовність тіста перевіряється так: встромити в нього зубочистку або сірник, якщо вона залишилася сухою, тісто готове. Краї піци повинні стати золотавого кольору.