Інгредієнти:
• спагеті – 300 г;
• томати – 450 г;
• маслини без кісточок – 100 г;
• часник – 1 зубчик;
• базилік – 4 гілочки;
• пармезан – 50 г;
• оливкова олія – 2 ст. ложки;
• сіль – за смаком.
Вирізати з паперу для запікання 4 прямокутники розміром 20x30 см. Помідори почистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками. Часник почистити й розчавити пласким боком ножа. Базилік розібрати на листочки.
Розігріти в сотейнику оливкову олію та обсмажити на середньому вогні зубчик часнику, 2 хв. Прибрати часник, додати в сотейник помідори. Готувати, час від часу помішуючи, протягом 20 хв. Спагеті відварити в киплячій підсоленій воді до напівготовності (половину часу, вказаного на упаковці). Відкинути на друшляк і дати стекти всій воді. Покласти їх у соус. Додати маслини та половину листочків базиліку. Перемішати, при необхідності підсолити.
Розкласти спагеті із соусом на листи паперу. Підняти кінці паперу й туго їх закрутити так, щоб утворився мішечок. Помістити на лист у розігріту до 200 °С духовку на 7-10 хв. Готову пасту розкласти на тарілки. Подавати до страви базилік, що лишився після приготування, і тертий пармезан.