Інгредієнти: • яловичина (на порцію) – 30 г; • баранина – 30 г; • буряк – 60 г; • капуста – 80 г; • картопля – 70 г; • квасоля – 10 г; • морква – 10 г; • корінь селери – 5 г; • корінь петрушки – 5 г; • цибуля ріпчаста – 15 г; • помідори – 80 г, або томат-пюре – 15 г; • яблука квашені – 20 г; • квас буряковий – 100 г; • сало-шпик – 5 г; • масло топлене – 10 г; • цукор – 5 г; • сметана – 15 г; • перець запашний горошком; • лавровий лист; • сіль; • зелень петрушки і кропу – на смак.
Яловичину залити буряковим квасом, водою і варити до готовності. Помідори нарізати, припустити на топленому маслі і протерти через сито. Нарізаний соломкою буряк тушкувати в бульйоні з дрібно рубленою бараниною.
Ріпчасту цибулю і коріння нарізати соломкою і підсмажити в жиру, знятому з бульйону. У бульйон покласти нарізану картоплю, капусту і варити 5–7 хвилин, потім додати підсмажені коріння, тушкований з бараниною буряк, протерті помідори, нарізані яблука, заздалегідь відварену квасолю, розтерте з сирою ріпчастою цибулею і зеленню петрушки сало-шпик, лавровий лист, запашний перець горошком, цукор, сіль, буряковий квас.
При подачі на стіл в тарілку покласти сметану і посипати борщ зеленню кропу і петрушки.