Інгредієнти:
• листи лазаньї – 200 г;
• тріска (філе) – 450 г;
• креветки (очищені) – 200 г;
• цибуля-порей – 450 г;
• біле вино – 1 склянка;
• часник – 1 зубчик;
• вершкове масло – 2/3 склянки;
• вершки (нежирні) – 1/2 склянки;
• сметана – 1/2 склянки;
• борошно – 1/2 склянки;
• сир чедер – 50 г;
• сир пармезан (тертий) – 2 ст. ложки;
• кріп (нарізаний) – 1 ст. ложка;
• кріп сушений – 2 ст. ложки;
• сіль, перець, морква, цибуля, лаврове листя – за смаком;
• мідії, креветки та арахіс – для прикрашання.
Філе тріски викласти в каструлю, додати вино, лаврове листя, цибулю та моркву. Посолити, поперчити, потім довести до кипіння й варити 5 хв.
Вийняти рибу, виделкою розділити м'якоть на невеликі шматочки. Бульйон, у якому варилася риба, долити водою до 1 л.
Тим часом листи лазаньї відварити, як указано в інструкції, додати у воду трохи олії, щоб вони не склеїлися. Викласти лазанью в друшляк і промити холодною водою. Розкласти на вологому кухонному рушнику та обсушити.
Цибулю-порей порізати на некрупні шматочки й обсмажити на вершковому маслі з часником під кришкою близько 10 хв. Вийняти цибулю шумівкою.
Обсмажити борошно на вершковому маслі протягом 1 хв. Зняти з вогню і змішати з 1 л бульйону та рештою вина. Довести до кипіння, помішуючи, і варити 2 хв. Зняти з вогню, додати вершки, сметану та кріп, посолити й поперчити.
Налити трохи соусу в глибокий прямокутний таріль. Покласти на дно декілька листів лазаньї, потім шари риби, морепродуктів та цибулі-порею й налити ще трохи соусу. Продовжувати викладати шарами, останнім повинен бути соус. Присипати чедером, пармезаном та арахісом. Запікати лазанью на середньому вогні трохи менше години. Прикрасити креветками, мідіями та свіжим кропом.