
1) борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки
2) вода – 0,5 склянки
3) дріжджі сухі – 1,5 столових ложки
4) сіль – щіпка
5) рослинна олія – 2 столові ложки
Інгредієнти для начинки:
1) 1 цибулина,
2) приблизно 700 г білокачанної капусти,
3) 2 ст. ложки рослинної олії,
4) сіль, перець (за смаком)
Приготування:
1. Начинка: обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати дрібно нарізану капусту, посолити, перемішати, протушкувати хвилин 10-15 на маленькому або середньому вогні, стежити щоб не підгоріла, поперчити за смаком.
2. Тісто: додати в просіяне борошно сухі дріжджі, сіль, перемішати, додати теплу воду з розмішати в ній рослинним (соняшниковою без запаху) маслом, добре розмішати дерев’яною лопаточкою, щоб тісто відставало від посуду, накрити рушником, поставити в тепле місце без протягів. Коли тісто збільшитися в 2 рази, обмять його і дати ще раз підійти. З тіста робити кульки, які розкачуємо на посипаній борошном дошці, кладемо начинку, защипуємо. Вареники повинні бути за розміром як великі пельмені або маленькі пиріжки. Варимо в пароварці 15 хвилин.