Інгредієнти:
• борошно – 400 г,
• яйця – 4 шт.;
• сіль – 1 дрібка;
для начинки:
• гарбуз – 1 кг;
• картопля – 100 г;
• сир пармезан 100 г;
• сіль, перець та мускатний горіх – за смаком;
для соусу:
• солоне вершкове масло;
• листя шавлії.
Змішати борошно, яйця та дрібку солі й вимішати тісто до однорідної маси, гладенької та пружної. Загорнути в поліетиленову плівку, помістити в холодильник хвилин на 30. Почистити та порізати на шматки гарбуз, готувати в духовці близько 45 хв. Відварити картоплю та дати вистигнути. Зробити пюре з картоплі й гарбуза, змішати із сиром, додати сіль, перець та мускатний горіх.
Дістати тісто з холодильника, розкачати його на дуже тоненький пласт та ліпити пельмені з допомогою пельменниці або вручну. Пельмені відварити у великій кількості води протягом 5-6 хв. У неглибокій сковороді на невеликому вогні розтопити масло та вкинути листя шавлії. Готові пельмені викласти на сковороду на декілька хвилин. Подавати з невеликою кількістю пармезану.