Інгредієнти
для тіста:
• борошно – 250 г;
• цукор – 40 г;
• яйце – 1 шт.;
• вода – 75 мл;
• вершкове масло – 100 г;
• дріжджі – 10 г;
• сіль – 1/2 ч. ложки;
для начинки:
• помідори – 2 шт.;
• болгарський перець – 1 шт.;
• маслини – 1 банка;
• ковбаса салямі – 200 г;
• томатний соус або кетчуп;
• сир – 200 г;
• базилік та орегано.
Приготувати тісто. Із вказаних інгредієнтів замісити тісто, не додаючи в нього масло. Охолодити його в холодильнику до 20 °С. Потім тісто розкачати в пласт завтовшки близько 1,5 см. Більшу половину пласта покрити м'яким маслом і згорнути його вдвоє. Посипати борошном. Знову розкачати. Скласти пласт, тільки уже вчетверо. Продовжувати, поки не вийде багато шарів.
Потім покласти тісто на лист, попередньо змащений вершковим маслом. Змастити тісто томатним соусом. Сир необхідно потерти на терці. Решту інгредієнтів для піци нарізати невеликими шматочками. Салямі можна нарізати кружальцями. Викласти всі інгредієнти на змащене тісто. Посипати сиром, орегано та базиліком. Випікати в духовці при температурі 170-190 °С близько 20-25 хв.