Інгредієнти:
• рис — 1 склянка;
• гарбуз — 200 г;
• цибуля — 1 шт.;
• м'ясний бульйон — 1,2 л;
• біле сухе вино — 50 мл;
• вершкове масло — 30 г;
• оливкова олія — 2-3 ст. ложки;
• сир пармезан — 50 г;
• червоний гострий перець, сіль.
Гарбуз почистити, нарізати шматочками, обсмажити в олії з дрібно посіченим гострим перцем. Всипати цибулю та готувати до м'якості на середньому вогні. Додати рис та обсмажити його, поки він не вбере в себе олію. Влити вино, готувати, поки воно не випариться.
Потім додати ополоник гарячого бульйону, коли той увесь вбереться, влити ще один. Доливати гарячий бульйон в міру того, як він убиратиметься рисом, увесь час помішуючи. В останнім ополоником бульйону додати олію, тертий сир, посолити, добре перемішати, накрити кришкою, прибрати з вогню. Подавати через 5-10 хв.