Футомакі, урамакі та безліч інших дивних назв поступово стають звичними для українців, особливо для тих, кому подобається доставка суші у Львові. Існує величезна кількість різновидів даних страв, та певно найбільший попит мають саме макі роли, котрі, як і багато інших, можна без проблем замовити в мережі ресторанів NOA.
Суші часто схожі між собою, та можуть і суттєво відрізнятися. Деякі мають надто оригінальне виконання, здатне шокувати європейця. Мова про наредзусі, приготовані з випотрошеної риби. Її активно набивають сіллю, після чого просто притискають каменем. Близько місяця продукт залишається саме в такому положенні. Згодом тушку очищають від солі та промивають. Потім її кладуть в діжку, пересипаючи рисом. Каламутну воду, що з’являється на поверхні, час від часу зливають. Через півроку страва набуває повної готовності.
Звісно, наредзусі – дуже специфічна їжа, що далеко не кожному до смаку. Інша справа – макідзусі (вони ж – суші макі). Таку страву із задоволенням будуть споживати як на бізнес-ланчі, так і під час побачення; на корпоративі або вечірці.
Якими бувають макі суші
Макі суші – той різновид, що споживачі знають як роли. Виділяють три основні види:
- Футомакі: Їх формують таким чином, щоб цільний шматок водорості розмістився зовні композиції. Всередині знаходяться рис та начинка, що складається з 2-4 інгредієнтів;
- Хосомакі: Відрізняються від футомакі розмірами, менші від них майже вдвічі. Щоб їх згорнути вистачає і половини листа норі;
- Урамакі: Найпопулярніший різновид. Він не схожий на два попередніх, адже має трохи іншу будову. В урамакі водорості розміщені не зовні, а під шаром рису. Саме такою є більшість ролів в мережі «NOA». Так чи інакше, а всі вони відмінно смакують.
В цих ролах все має бути ідеальним – свіжим, смачним, візуально привабливим. Готуючи макі варто бути дуже вимогливим до продуктів. А річ ось у чому: рис разом із начинкою та заправкою впливають не лише на смакові властивості готової страви. Вони формують колір і текстуру. Саме тому сушисти обирають найкраще – атлантичний лосось, маслянисте авокадо, зернисту ікру.
Які роли вам найбільше подобаються? Можливо сяке макі? Це дуже популярний різновид. Ним захоплюються дуже давно, тож на світ з’явилося безліч різновидів, та всі вони мають одинакові основні компоненти: рис та лосось. Конкурувати з сяке макі здатні лише унагі макі, тобто роли, що зроблені з вугром. В «NOA» кожен замовить суші, що найбільше йому смакують. Вони можуть бути з вугром чи з лососем, з тунцем, з крабом або креветкою, а можуть і успішно поєднувати кілька основних компонентів.