Інгредієнти: • борошно пшеничне – 375 г; • дріжджі (сухі) – 7 г; • сіль – 1 ч. ложка; • цукор – 1 ч. ложка; • вода (тепла) – 250 мл; • сир (тертий) – 200 г; • жовток яєчний – 1 шт.; • молоко – 1 ст. ложка.
Із борошна, дріжджів, солі, цукру, води і 150 г сира вимісити тісто. Сформувати 8 булочок по 100 г кожна.
Із шматочка тіста зробити кульку, покласти її на стіл, не посиланий борошном, зверху покрити долонею і зробити 20–25 кругових рухів, притримуючи булочку збоку великим пальцем. У результаті кулька скручується навколо своєї осі. Укласти булочки на деко, зверху зробити хрестоподібний надріз. Змішати яєчний жовток з 1 ст. ложкою молока і змастити кожну булочку. Зверху посипати сиром.
Залишити на столі на 30 хвилин, потім поставити в духовку на 25 хвилин при 200 °С.