Інгредієнти: • капуста – 2 качани; • морква – 4 шт.; • сіль; • кмин – 1 ст. ложка.
Ретельно промити капусту і дрібно нашаткувати. Моркву почистити і натерти на крупній терці.
Посолити капусту, ретельно прим'яти її руками, щоб вона стала м'якою – тоді вона пустить сік, перекласти капусту морквою і посипати кмином.
Усе перемішати ще раз і скласти в скляні банки або емальований посуд, ретельно приминаючи. Залишити капусту при температурі 15–20 °С, заздалегідь накривши її бавовняною тканиною і придавивши чимось важким.
Скляну банку можна накрити капроновою кришкою. Потрібно уважно стежити – коли капуста пустить сік, він може підніматися вище за рівень капусти і пінитися. Тоді його потрібно зібрати дерев'яною лопаткою. Зберігати готову капусту краще при 2–5 °С у підвалі або в холодильнику.
Таку капусту при подачі можна прикрасити шматочками кольорової паприки, зеленою цибулею або кропом, можна фіолетовою цибулею.