Інгредієнти
для тіста:
• борошно – 400 г;
• дріжджі (свіжі) – 20-25 г;
• оливкова олія – 6-8 ст. ложок;
• сіль – дрібка;
• вода;
для начинки:
• ковбаса гострих сортів – 200 г;
• помідор – 1 шт.;
• шампіньйони – 40 г;
• перець чилі – 1 шт.;
• сир пармезан – 70 г;
• сир моцарела – 50 г;
• оливкова олія – 3 ст. ложки,
• орегано – дрібка;
• томатний соус – 100 мл.
Борошно просіяти через сито. Розкришити в нього дріжджі, розвести кількома столовими ложками теплої води, додати сіль, олію, щоб вийшло густе та м'яке тісто. Сформувати з тіста кулю, обсипати борошном, накрити чистою тканиною або плівкою та залишити в теплому місці, поки його об'єм не збільшиться вдвічі. Потім викласти тісто на посиланий борошном стіл та розкачати в пласт завтовшки 5 мм. Розкласти тісто на сковороді, злегка змащеній олією, та поставити в тепле місце на 10 хв. Виделкою зробити проколи по всій поверхні заготовки, щоб при випіканні вона не здіймалася горбиками.
Приготувати начинку. Помідори нарізати кружальцями, моцарелу подрібнити. Гриби нарізати пластинами, ковбасу – соломкою. Перець подрібнити, пармезан натерти на терку.
Основу для піци змастити соусом, зверху розподілити начинку, посипати сиром. Запікати піцу при температурі 250 °С протягом 8 хв. Посипати орегано.