Інгредієнти:
• макарони – 400-500 г;
• м'ясний фарш – 500 г;
• помідор – 1 шт.;
• болгарський перець – 1 шт.;
• морква – 1 шт.;
• цибуля – 1 шт.;
• часник – 2 зубчики;
• твердий сир – 150 г;
• вершкове масло – 100 г;
• борошно – 5 ст. ложок;
• молоко – 500 мл;
• сіль – за смаком;
• олія – для смаження.
Приготувати соус бешамель. Для цього розтопити вершкове масло, потім додати борошно та ретельно перемішати, щоб не утворилося грудочок. Далі потроху ввести молоко й швидко перемішати, проварити декілька хвилин на середньому вогні, посолити. Соус повинен вийти середньої густоти.
Моркву та цибулю помити, почистити, цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти на терці. Часник помити, почистити й пропустити через прес. Болгарський перець помити, видалити серцевину й нарізати дрібними кубиками. Усі овочі обсмажити на олії, потім додати м'ясний фарш та смажити протягом 5-7 хв. Помідор помити, ошпарити окропом, зняти шкірочку, розтерти й додати до овочів та фаршу. Тушкувати ще кілька хвилин.
Окремо відварити в підсоленій воді макарони до напівготовності.
Після цього в змащену олією форму для запікання викласти половину макаронів, другим шаром викласти м'ясний фарш, далі знову шар макаронів і посипати натертим сиром. Потім викласти решту м'ясного фаршу, макарони, залити соусом і посипати залишками сиру.
Запікати в духовці при температурі 200 °С протягом 20-30 хв.