Інгредієнти:
• рис – 350 г;
• куряче філе – 400 г;
• болгарський перець – 1 шт.;
• консервована кукурудза – 200 г;
• цибуля – 2 шт.;
• бульйон курячий – 1200 мл;
• біле напівсухе вино – 200 мл;
• сир пармезан – 100 г;
• оливкова олія – 30 мл;
• шафран – 0,125 ч. ложки;
• сіль морська – 1 ч. ложка;
• чорний мелений перець – 1/4 ч. ложки.
У невеликій кількості олії обсмажити подрібнену цибулю, потім додати куряче філе, порізане на дрібні шматочки.
Коли курка побілішає, висипати в сковороду кубики солодкого перцю. Перемішати, готувати декілька хвилин, потім додати шафран.
Всипати в сковороду рис, посолити, готувати 2-3 хв.
Додати вино невеликими порціями, продовжуючи помішувати. Коли вино вбереться, невеликими порціями вливати гарячий бульйон.
Додати кукурудзу. Продовжувати помішувати та вливати киплячий бульйон маленькими порціями.
Коли рис буде майже готовий, його потрібно поперчити та перевірити, чи достатньо солі. Подавати ризото гарячим, посипавши пармезаном.