Інгредієнти: • куряче філе – 800 г; • гриби – 600– 700 г; • ріпчаста цибуля – 3 шт.; • картопля – 3–4 шт.; • вершки (20%) – 500 мл; • твердий сир – 300 г; • чорний мелений перець – на смак; • сіль – на смак; • соняшникова олія – для смаження.
Куряче філе помити, обсушити, мілко нарізати й обсмажити з додаванням соняшникової олії та солі протягом 5-10 хвилин.
Гриби помити, покласти в киплячу воду і варити протягом 15 хвилин. Потім відкинути на сито, дрібно нарізати й обсмажити з додаванням масла до золотистого відтінку.
Ріпчасту цибулю почистити, помити, дрібно нарізати й обсмажити на соняшниковій олії до золотистого відтінку.
Картоплю почистити, помити і натерти на терці. Викласти в змащену олією форму і розрівняти. Зверху викласти шар курячого філе, на філе викласти шар грибів, а на гриби викласти шар цибулі.
Залити все вершками і поставити в нагріту духовку. Запікати протягом 30 хвилин при 180 °С. Після цього вийняти посипати тертим сиром і запікати ще близько 10 хвилин.