Інгредієнти: • квасоля стручкова – 500 г; • помідор свіжий – 200 г; • цибуля ріпчаста – 2 шт.; • морква – 1 шт.; • часник – 3 зубчики; • сметана (20%) – 3 ст. ложки; • соняшникова олія; • петрушка; • сіль, перець – на смак.
Стручкову квасолю промити, обрізати кінчики, можна порізати стручок на 2–3 частини.
Відварити квасолю в невеликій кількості води 10–12 хвилин, відкинути на друшляк, промити холодною водою.
Цибулю трохи спасерувати. Додати моркву, тушкувати 3–5 хвилин.
Додати помідори і часник, перемішати. Потім додати квасолю, сіль, перець. Тушкувати 5 хвилин. Додати сметану, петрушку (за бажанням), перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.