Інгредієнти: • свинина – 500 г; • сало – 100 г; • цибуля ріпчаста – 2 шт.; • житній хліб – 150 г; • бульйон – 1,5 склянки; • вершкове масло – 2 ст. ложки; • картопля – 1 кг; • сіль, перець – на смак; • зелень.
Підготовлену свинину нарізати кусками, відбити, посолити, посипати перцем, трохи обсмажити на вершковому маслі, перекласти в сотейник, на дно якого укладений шар сала, на свинину укласти нарізану і підсмажену цибулю, залити бульйоном і тушкувати до готовності.
Житній хліб розрізати на шматки, трохи обсмажити, перекласти в тарілки, зверху покласти готові битки, полити соком, в якому тушкувалося м'ясо, присипати мілко нарізаним часником і зеленню петрушки.
Подавати зі смаженою картоплею і солоними або свіжими огірками.