Інгредієнти:
• рис – 100 г;
• креветки – 500 г;
• Цибуля – 1 шт.;
• зелень кропу – 1/2 пучка;
• рибний бульйон – 300 г;
• твердий сир – 100 г;
• сіль, чорний мелений перець, петрушка – за смаком;
• олія для смаження.
Цибулину дрібно нарізати та обсмажити на олії до золотаво-коричневого кольору.
Кожну креветку розрізати вздовж та навпіл, після чого перекласти до цибулі та смажити на слабкому вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки креветки не змінять свій колір.
Потім одразу додати подрібнену зелень кропу та рис.
Улити половину рибного бульйону та, помішуючи, варити до тих пір, поки бульйон повністю не випариться. Решту бульйону додати невеликими порціями, при цьому кожен раз даючи бульйону википіти.
Готове ризото викласти на таріль гіркою, посипати тертим сиром та оформити зеленню петрушки.