Інгредієнти
для тіста:
• вода – 1 склянка;
• дріжджі – 15 г;
• цукор – 1 ст. ложка;
• борошно – 2 склянки;
• маргарин – 1 ст. ложка,
• яйце – 1 шт.;
для начинки:
• болгарський перець – 1 шт.;
• ковбаса пепероні – 100 г;
• гриби – 100 г;
• помідори – 100 г;
• сир – за смаком;
• гострий перець чилі – 1 стручок;
• майонез, томатний соус за смаком;
• базилік.
У склянці теплої води розчинити 15 г дріжджів, додати 1 ст. ложку цукру та 2 склянки борошна. Перемішати. Додати в тісто злегка збите яйце, сіль, влити 1 ст. ложку розтопленого маргарину та замісити тісто. Тісто залишити на 1,5-2 год. в теплому місці. Готове тісто повинне бути трохи м'якшим, ніж на пельмені.
Нарізані гриби обсмажити (3-4 хв.), ковбасу нарізати соломкою або тонкими кружальцями, сир натерти на терці, болгарський перець нарізати дрібними кубиками, помідори – кружальцями, перець чилі подрібнити.
Плескач тіста викласти на сухий лист, посипаний борошном, і руками розім'яти до товщини 5 мм. Змастити тісто томатним соусом, майонезом, викласти пепероні, гриби, перець, помідори. Потім полити піцу майонезом та посипати сиром і чилі.
Випікається піца 15-20 хв. при температурі 220-230 °С.