Інгредієнти:
• борошно – 450 г;
• дріжджі (сухі) – 1,5ст. ложки;
• вода – 300 мл;
• оливкова олія – 2 ст. ложки;
• спаржа – 450 г;
• баклажани – 200 г;
• шинка прошу то – 140 г;
• сир моцарела – 125 г;
• сир пармезан (тертий) – 4 ст. ложки;
• чорний мелений перець – за смаком.
Приготувати основу для піци. Для цього змішати олію та гарячу воду, вилити в борошно, додати дріжджі та перемішати. Викласти на поверхню, посипану борошном, і місити 5-8 хв., поки тісто не стане еластичним і перестане бути липким. Покласти в миску, змащену олією, накрити плівкою та поставити в тепле місце приблизно на 1 год., поки тісто не збільшиться вдвічі.
Порізати спаржу шматочками завдовжки 7 см, відварювати її у воді приблизно 2 хв. до яскраво-зеленого кольору, потім злити рідину та промити під холодною водою.
Баклажани помити, зрізати шкірку, порізати кружальцями, обсмажити, розчавити ложкою до кашоподібного стану.
Змастити лист олією, розігріти духовку до 220 °С. Тісто помісити ще кілька хвилин, розкачати.
Намастити тісто баклажанною сумішшю, далі викласти спаржу, шинку та моцарелу, порізану кубиками. Посипати пармезаном та перцем і побризкати оливковою олією.
Запікати 12-15 хв. до золотавого кольору.