для тіста:
• яйця – 2 шт.;
• борошно – 2 склянки;
• сіль – 1/2 ст. ложки;
• оливкова олія;
• тепла вода – за необхідності;
для начинки:
• баклажани (маленькі) 2 шт.;
• сир моцарела (тертий) – 140 г;
• яйця – 1 шт.;
• томатна паста – 1 ст. ложка;
• оливкова олія – за смаком;
• мелені сухарі;
• сіль, перець – за смаком;
для соусу:
• шпинат – 300 г;
• оливкова олія – за смаком;
• сіль, перець – за смаком,
• вершки (жирні) – У чашки.
Для приготування тіста з'єднати яйця, борошно, теплу воду, сіль, оливкову олію та ретельно вимішати. Залишитина 30 хв., потім ще раз вимісити, розкачати тонкими пластами.
Для приготування начинки нарізати кубиками баклажани, обкачати їх у мелених сухарях із сіллю та перцем, запекти на листі в духовці (45 хв.). Після чого баклажани разом із сиром, томатною пастою, яйцем та оливковою олією змішати в комбайні до однорідності.
Викласти начинку на пласт тіста чайною ложкою почергово на певній відстані, зверху накрити другим пластом та обім'яти. Розрізати пласти на равіолі.
Готові равіолі варити в солоному окропі 1 хв. після того, як спливуть.
Для приготування соусу перемішати вказані компоненти в кухонному комбайні, а потім довести до кипіння в сотейнику.
Подавати равіолі до столу, поливши соусом.