Інгредієнти:
• тісто для піци – 300 г;
• помідори – 4 шт.;
• шампіньйони – 200 г;
• маслини та оливки – по 8 шт.
• анчоуси – 16 шт.;
• спаржа (зелена) – 160 г;
• салямі – 8 шматочків;
• оливкова олія – 3 ст. ложки;
• сир пармезан (тертий) – 200 г;
• сушені трави – 1 ст. ложка;
• часник – 1 зубчик;
• сіль.
Спаржу відварити в солоній воді протягом 8-12 хв. Гриби нарізати шматочками, просмажити з подрібненим часником на частині олії. Помідори ошпарити, почистити від шкірки, дрібно нарізати, трохи потушкувати, розминаючи лопаткою.
Тісто розкачати в плескач, викласти на змащений олією лист, збризнути олією та покрити шаром теплого томатного пюре.
Плескач умовно розділити на 4 частини. На одну частину викласти шампіньйони, на другу – шматочки салямі та оливки, на третю – спаржу, а на четверту – шматочки філе анчоусів та маслини.
Зверху посипати тертим пармезаном та сумішшю трав, збризнути олією та випікати в духовці при 220 °С протягом 20-25 хв.