Інгредієнти:
• листи лазаньї – 15 шт.;
• тунець (консервований) – 340 г;
• червона квасоля (консервована) – 850 мл;
• помідори (у власному соку) – 850 мл;
• томатна паста – 2 ст. ложки;
• твердий сир – 150 г;
• сир моцарела – 125 г;
• цибуля – 2 шт.;
• часник – 4 зубчики;
• перець Чилі – 2 шт.;
• оливкова олія – 1 ст. ложка;
• вода – 150 мл;
• сіль, цукор, чорний перець – за смаком.
У сотейнику розігріти 1 ст. ложку оливкової олії та обсмажити в ньому цибулю, нарізану кубиками, дрібно посічений часник та перець чилі, попередньо видаливши з нього насіння й дрібно нарізавши. Підмішати томатну пасту та трохи спасерувати. Додати томати разом із соком та 150 мл води.
Томати розім'яти. Дати соусу закипіти, накрити кришкою та тушкувати 10 хв. Приправити за смаком сіллю, перцем та цукром.
Квасолю промити, дати стекти. Тунець дістати з банки без соку, розім'яти. Додати в соус квасолю й рибу, розмішати.
На дно прямокутної форми для запікання рівномірно розподілити тонким шаром трохи соусу. Зверху викласти листи лазаньї, по черзі промащуючи соусом і посипаючи твердим сиром. По 2 ст. ложки сиру та соусу відкласти для верхнього шару. Зверху змастити лазанью рештою соусу.
Викласти моцарелу, розкришену руками, посипати залишками твердого сиру.
Накрити кришкою чи фольгою і поставити запікатися в попередньо розігріту до 175 °С духовку на 45 хв. Через 30 хв. зняти кришку (фольгу), щоб підрум'янився сир.