• рис (круглий)– 350г;
• морепродукти – 500 г,
• шампіньйони – 200 г;
• цибуля — 1 шт.;
• морква — 1 шт.'
• часник – 1 зубчик;
• нурячий бульйон – 1,2,
• біле вино – 160 мл;
• оливкова олія – 3-4 ст. ложки,
• сіль, мелений білий перець,
• тертий пармезан, листя базиліку – за смаком.
У глибокій сковороді розігріти ложку оливкової олії, додати морепродукти та обсмажити їх протягом 3 хв.
Гриби крупно порізати, додати до морепродуктів, перемішати й тушкувати 3-4 хв. Посолити за смаком.
Цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками. Зубчик часнику розчавити пласким боком ножа, сильно надавивши на руків'я. На сковороді розігріти оливкову олію до появи характерного запаху. Покласти в сковороду цибулю та злегка її обсмажити при частому помішуванні приблизно 1 хв. Потім додати розчавлений зубчик часнику. Обсмажувати часник хвилину, після чого прибрати зі сковороди. Додати нарізану кубиками моркву.
Всипати сухий рис та добре перемішати, щоб олія потрапила на кожне зернятко. Прогрівати рис при постійному помішуванні до тих пір, поки він злегка не змінить кольору. Влити вино, прогрівати, продовжуючи помішувати, до тих пір, поки не випарується алкоголь.
Потім влити 1-2 ополоники гарячого бульйону та одразу ж додати морепродукти. Наступну порцію бульйону потрібно вливати, коли попередня порція вже ввібралася. Загальний час, починаючи від моменту закладки цибулі, не повинен перевищувати 20-25 хв.
За 2 хв. до завершення приготування додати гриби, приправити сіллю, білим перцем та перемішати. Зняти з вогню, залишити на 2 хв., за бажанням посипати гарячий рис свіжим базиліком та сиром.