Інгредієнти:
• диня – близько 800 г;
• лимон – 1 шт.;
• цукор – 6 ст. ложок.
Цукор розчинити, помішуючи, в 6-8 ст. ложках води. Сироп декілька хвилин варити на середньому вогні, потім охолодити.
Диню почистити, розрізати навпіл, вийняти насіння. М'якоть дині нарізати на кубики, зробити пюре в міксері, змішати з лимонним соком.
Холодний цукровий сироп додати в пюре, добре перемішати та покласти у форму для заморожування.
Сорбето поставити в морозилку на 1 год., потім вийняти, добре перемішати и знову поставити в морозилку. За 15 хв. до подачі сорбето вийняти з морозилки, щоб воно трохи відтануло, потім розкласти по креманках та подавати. Можна прикрасити листочками свіжої м'яти.