Багато хто вживає в їжу спеції, але не знає, що одна з них може запобігти раковим захворюванням. Крім того, спеції є потужною профілактикою цілого ряду хвороб – тому приправляйте свої страви щедріше!
Чорний перець добре впливає на здоров'я і навіть може запобігти розвитку онкологічних захворювань.
Свіжий чорний перець містить соляну кислоту, що допомагає травленню. Додатково вона впливає на кишечник, знижуючи ризик шлунково-кишкових розладів. Людям, які страждають від запорів, варто додавати до їжі чорний перець. Регулярне його споживання допомагає із вирішенням проблеми.
Також чорний перець допомагає схуднути. Його можна додавати в зелений чай двічі-тричі на день. Велика кількість фітонутрієнтів, що є у складі, сприяє скороченню кількості жиру в організмі.
Вважається, що у поєднанні з куркумою чорний перець запобігає раку. У чорному перці присутні антиоксиданти, вітамін А та каротиноїди, які допомагають запобігти раку та іншим смертельним захворюванням.
Чорний перець – це дуже відома спеція, лікувальні властивості якого відомі з давніх-давен. Давня медицина вважала, що при прийомі всередину, чорний перець відриває мокротиння, зігріває органи травлення, покращує апетит, лікує кислу відрижку, розріджує густу кров у меланхоліків, флегматиків, виганяє «вітри» з кишківника.