Інгредієнти: • свинина або яловичина – 500 г; • капуста – 1 кг; • масло вершкове – 35 г; • шпик – 100 г; • борошно пшеничне 25 г; • томат-пюре – 100 г; • цукор – 20 г; • перець, сіль – на смак.
М'ясо нарізати тонкими широкими шматками, посипати сіллю і перцем, покласти в каструлю з розігрітим вершковим маслом і тушкувати до напівготовності на слабкому вогні.
Нашатковану капусту стушкувати, заправити підсмаженою цибулею, томатом, вершками, цукром.
На кожен шматочок м'яса покласти скибочку сала, накрити шаром капусти, скрутити в трубочку і перев'язати ниткою.
Крученики укласти в сотейник або глибоку сковороду і, додавши бульйон або воду, запікати в духовій шафі до появи рум'яної скориночки, час від часу поливаючи соусом.