Інгредієнти:
1) гриби,
2) маринад,
3) вода,
4) сіль,
5) чорний перець горошком,
6) лавровий лист,
7) кориця,
8) лимонна кислота,
9) оцет 6-8%-ий.
Приготування:
Гриби відварюють в злегка підсоленій воді (2 столові ложки солі на 1 літр води), потім відкидають на друшляк і після розкладають по банках і заливають охолодженим маринадом з розрахунку 250-300 г маринаду на 1 кг грибів.
Маринад готують так: на 0,4 л води береться 1 чайна ложка солі, 5-6 горошин перцю, лавровий лист, кориця, гвоздика, лимонна кислота на кінчику ножа; все це кип’ятять протягом 20-30 хвилин на слабкому вогні, трохи охолоджують і додають і додають 6-8%-ий оцет у кількості 1/3 гранованої склянки.