Суші та роли є стравами, які любить велика кількість людей. Тому їх купують, аби подарувати собі гарний настрій, пригостити гостей на святковому заході, влаштувати романтичну вечерю чи просто гарно провести вечір після роботи з друзями. Однак важливо знати те, як правильно споживати суші та скільки часу вони можуть зберігатися. Особливо це стосується рецептур, до складу яких входить свіжа риба. Якщо такі суші зберігаються надто довго, споживати їх небезпечно, адже це веде до активного розмноження у складниках страви хвороботворних мікроорганізмів. Отож, поговоримо про особливості споживання суші.
1. Зважайте на склад
Аби суші були дійсно смачними та безпечними, варто знати правила щодо того, скільки часу вони можуть зберігатися. Отож, якщо у складі присутня свіжа риба, то максимальний час зберігання у холодильнику – кілька годин, а без нього – не більше однієї години.
Якщо ж ви замовляєте суші, які пройшли теплову обробку, то їх можна тримати у холодильнику протягом 2 днів, без холодильника – до 4 годин. Але це крайній варіант. І не слід упускати з поля зору рекомендацію про те, що суші найкраще споживати одразу після придбання. Чим свіжішими є суші, тим смачнішими вони будуть для тих, хто їх куштує. Тим більш – на сьогодні ця страва є широко розповсюдженою, тож із її замовленням немає проблем. Наприклад, у Дніпрі, Полтаві та Запоріжжі можна замовити смачні суші у мережі Рок-н-Ролл. Цей сервіс доставки представляє великий асортимент суші, аби кожен клієнт міг обрати той варіант, котрий у найбільшій мірі імпонуватиме своїм складом.
2. Зберігайте суші у відповідності до рекомендацій
Ці рекомендації є наступними:
- перебування в охолодженому стані;
- захист від потрапляння вологи;
- але і не пересушувати.
Це стосується тих випадків, якщо з якихось причин ви не можете спожити страву одразу (приміром, гості перетелефонували, що затримуються). Якщо потрібно помістити суші на якийсь час до холодильника, то варто скористатися пластиковим контейнером. Недаремно сервіси доставки, які пакують страву, теж використовують саме контейнери з пластику. Якщо ви не маєте під рукою контейнера, то можете використати харчову плівку. Вона не дасть волозі в холодильнику потрапити до суші. Якщо на плівці накопичиться трохи води, то її можна легко прибрати, і вона не зашкодить самій страві.
А ще пам’ятайте, що якщо вам потрібно на якийсь час покласти суші до холодильника, то він неодмінно повинен бути справним. Це означає, що температура не може бути вищою, аніж 5 градусів за Цельсієм.
3. Знайте ознаки придатності суші до споживання
Якщо ви не змогли спожити суші одразу і довелося якийсь час зберігати їх у холодильнику, важливо знати те, якими є ознаки придатності цієї страви до споживання. Отож, суші повинні бути без липкості на поверхні та специфічного запаху. Якщо ж ви, навпаки, побачили присутність однієї з цих ознак, то не варто споживати таку страву. Це пряме свідчення того, що суші зберігалися надто довго і втратили свої характеристики.
Тож, аби не робити невиправданих експериментів зі стравою, які ставитимуть під сумнів її придатність та створюватимуть ризик для здоров’я, варто звернути увагу на викладені вище рекомендації та вживати суші одразу після придбання. Це і є ключова відповідь на питання, яке ви бачите у назві матеріалу.
4. Купуйте суші лише від перевірених сервісів доставки
Якщо ви споживаєте суші не на місці, а замовляєте їх з доставкою, варто знати, які саме сервіси здатні запропонувати відмінну якість та завжди свіжі продукти. Приміром, сервіс Рок-н-Ролл, про який вже згадувалося, завжди дбає про свою репутацію, тож пропонує клієнтам лише якісні суші за відмінною ціною. Ви можете побачити те, що цікавить, у 3 розділах – «суші», «роли» та «сети».
До речі, клієнти часто дивуються, що суші та роли позиціонуються як окремі розділи. Але насправді у цьому немає нічого дивного, адже категорія «суші» є дещо ширшою. Роли – лише окрема її частина. Коли ми кажемо про суші, маючи на увазі їхнє традиційне розуміння, йдеться про страву з начинкою у вигляді делікатесних морепродуктів. Щодо ролів, то їх характерною особливістю є форма рулетиків, а також більш демократичний підхід до начинки. Приміром, нею можуть бути крабові палички або навіть овочі, якщо йдеться про вегетаріанські роли.
Окрім суші та ролів, клієнтам закладу пропонується багато інших поживних та смачних страв. Наприклад, це піца різних видів, супи, салати, десерти, страви ВОК. Одним словом, тут є все те, що полюблять сучасні гурмани з різними смаковими вподобаннями – як любителі європейської кухні, так і прихильники кулінарних традицій Азії. Тож знайомтеся з меню на сайті закладу. І, якщо ви обираєте суші та роли, не забувайте актуальні рекомендації щодо їх споживання, які дізналися з цієї статті.