Інгредієнти:
• спагеті – 200 г;
• кальмари – 3-4 тушки середнього розміру;
• цибуля – 1 шт.;
• помідори – 1-2 шт.;
• часник – 3-4 зубчики;
• сіль, перець мелений, олія.
Підготувати всі інгредієнти для соусу. З помідорів зняти шкірку: надрізати її навхрест та залити плоди окропом на 1 хв., а потім опустити їх у холодну воду. Далі розрізати кожен помідор по горизонталі та вийняти насіння, нашаткувати томати смугами або крупними кубиками.
Часникові зубчики розрізати навпіл. Цибулю нарізати локшиною. Кальмарів потрібно вимити та почистити: зняти товсту верхню шкірку, вивернути тушку та видалити тонку внутрішню шкірку й хітиновий стрижень, схожий на пластикову прозору пластинку. Нарізати товстими кільцями.
Розігріти в сковороді 2-3 ложки олії та обсмажити часник до золотавого кольору, після цього його можна викинути, а в сковороду покласти цибулю.
Паралельно поставити варитися спагеті. Поки вони варяться, соус буде готовий.
Як тільки цибуля стане золотавою, додати до неї помідори, готувати на середньому вогні хвилини 2, потім додати кальмари.
Усе перемішати, накрити кришкою й готувати максимум 3 хв.
Зварені спагеті відкинути на друшляк, потім викласти їх у соус і перемішати.