Інгредієнти:
• паста – 250 г;
• креветки – 200 г;
• помідори (крупні) – 2-3 шт.;
• базилік – 30 г;
• часник – 2 зубчики;
• оливкова олія – 6 ст. ложок;
• сіль морська, свіжомелений чорний перець.
Часник почистити. Зелень базиліку вимити та добре обсушити. Обірвати листочки базиліку та помістити їх у чашу блендера разом з очищеними зубчиками часнику. Додати дрібку солі та влити 5 ст. ложок оливкової олії. Базилік з часником подрібнити в блендері до однорідної маси. Помідори вимити. Один помідор нарізати невеликими кубиками. Решту порізати шматочками. Креветки розморозити, вимити та очистити від панцирів. Потім ще раз ополоснути водою та дати стекти зайвій рідині. Щойно підготували креветки, можна ставити воду для відварювання пасти.
У велику кількість киплячої підсоленої води покласти спагеті. Варити пасту відповідно до часу, вказаного на упаковці, або близько 7-8 хв. У сковороді розігріти 1 ст. ложку оливкової олії. У добре розігріту олію викласти креветки та обсмажити приблизно по 1-2 хв. з кожного боку, посолити. Готові креветки перекласти зі сковороди в миску та прибрати в тепле місце.
У сковороду, де смажилися креветки, покласти кубики помідорів, злегка посолити, поперчити та тушкувати на середньому вогні близько 4-5 хв. Додати до помідорів базиліково-часникову масу та перемішати. Вимкнути вогонь, додати шматочки помідорів та креветки. Посолити, поперчити за смаком та перемішати. Готову пасту відкинути на друшляк і дати стекти зайвій рідині. Перекласти пасту в сковороду до креветок з помідорами, усе акуратно перемішати.