Інгредієнти
для тіста:
• борошно – 200 г;
• яйця – 2 шт.;
• сіль – дрібка;
для начинки:
• філе морського язика – 250 г;
• білі гриби (заморожені) – 100 г;
• помідори чері – 16 шт.;
• часник – 1 зубчик;
• оливкова олія – 4 ст. ложки;
• сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Гриби заздалегідь перекласти з морозильної камери в холодильник.
Борошно просіяти із сіллю, вбити яйця й замісити тісто. Якщо воно вийшло занадто крутим, додати трохи води. Загорнути в плівку та залишити на 1 год. На присипаному борошном столі розкачати тісто в тонкий пласт та вирізати з нього 16 кружалець діаметром 9 см.
У киплячій солоній воді відварити тісто протягом 2-3 хв. Шумівкою перекласти в миску з холодною водою, потім дати обсохнути на рушнику.
Рибне філе вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками.
Гриби обсушити рушником, нарізати невеликими шматочками. Часник почистити та подрібнити. Помідори вимити, обсушити, розрізати на четвертинки.
У сковороді розігріти 2 ст. ложки оливкової олії, викласти часник і обсмажити протягом 2 хв. Додати гриби, готувати 5 хв. на сильному вогні. Покласти рибне філе й помідори, приправити сіллю та перцем. Готувати ще З хв., потім перекласти на тарілку.
Викласти кружальце звареного тіста на змащений олією лист, зверху покласти 1 ст. ложку начинки, потім – наступний пласт і начинку. Продовжувати чергувати шари так, щоб у лазаньї були 4 пласти тіста та 3 шари начинки.
Збризнути лазанью рештою оливкової олії. Розігріти духовку до 180 °С, прогріти лазанью протягом 10 хв.