Інгредієнти:
• борошно – 20 г;
• яйця – 2 шт.;
• жовток – 1 шт.;
• курячі ніжки – 2 шт.;
• картопля (відварна) – 150 г;
• солодкий перець (червоний та жовтий) – по 1 шт.;
• вершки – 3 ст. ложки;
• вино – 2 ст. ложки;
• петрушка – за смаком;
• рослинна олія – 1 ст. ложка;
• сіль, паприка,
• листя шавлії – за смаком.
Борошно висипати гіркою на дерев'яну поверхню, зробити заглиблення в середині, влити туди яйця, посолити. Замісити тісто до одержання однорідної пружної маси, загорнути у плівку та залишити на 30 хв.
Для приготування начинки обсмажити курячі ніжки у вершковому маслі з листочками шавлії, збризнути вином та дати йому випаритися, посолити, додати паприку та продовжувати тушкувати протягом 20 хв. на слабкому вогні, накривши кришкою. Потім відділити м'ясо від кісток та шкіри, посікти, змішати із соком, утвореним під час тушкування, додати товчену картоплю, половину петрушки, жовток та ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна маса.
Розкачатитістовтонкий пласт, розрізати на квадратики та зліпити равіолі.
Очистити від насіння червоний та жовтий перці, порізати їх кружечками. Червоний обсмажити протягом 2 хв. в олії, а жовтий збити міксером та потушкувати протягом 3 хв. з рештою масла, вершками та петрушкою.
Равіолі відварити в підсоленій воді, потім помістити в підігріту супницю, залити одержаним соусом, додати перці та листочки шавлії.