Інгредієнти
для тіста:
• борошно – 2 склянки;
• вершкове масло 200 г,
• сметана – 200 г;
для начинки:
• червона цибуля – 5-7 шт.,
• помідори – 2–3 шт.;
• сир – 200 г;
• сіль, чорний мелений перець, зелень петрушки – за смаком.
З борошна, масла та сметани замісити прісне тісто, розділити його на рівні частини, кожну частину розкачати у вигляді круга. Покласти круги на лист, поверхню тіста змастити жовтком. У центрі помістити кружальце помідора, посолити, довкола розкласти у вигляді квітки кільця червоної цибулі, злегка обсмаженого з обох боків, потім намисто з червоних кружалець помідора і, нарешті, по краю – ланцюжок з кубиків сухого сиру. Частину сиру натерти на дрібній терці та посипати піцу.
Випікати при температурі 230-240 °С до готовності. Підчас випікання кубики сухого сиру злегка розплавляються та утворюють красиву мереживну крайку піци.