Інгредієнти:
• листи лазаньї – 12-16 шт.;
для соусу болоньєзе:
• фарш з баранини – 450 г;
• помідори (протерті) – 450 мл;
• цибуля – 1 шт.;
• часник – 1 зубчик;
• оливкова олія – 1 ст. ложка;
• біле сухе вино – 3 ст. ложки;
• пряні трави (сушені) – 1 ч. ложка;
• орегано – 1 ч. ложка;
• пармезан (тертий) – 2 ст. ложки;
• сіль, чорний мелений перець – за смаком;
для соусу бешамель:
• вершкове масло – 50 г;
• борошно – 50 г;
• молоко (гаряче) – 900 мл;
• сир пармезан (тертий) – 2 ст. ложки;
• мускатний горіх – за смаком.
Розігріти олію в каструлі та обсмажити цибулину на середньому вогні протягом 5 хв., помішуючи. Додати фарш та часник і готувати на середньому вогні 10 хв., помішуючи. Посолити й поперчити за смаком, влити вино й готувати швидко 2 хв., помішуючи. Додати трави та помідори.
Тушкувати на повільному вогні 45-60 хв., помішуючи.
Розігріти духовку до 190 °С.
Приготувати соус бешамель. Розтопити в каструлі масло, додати борошно та готувати, помішуючи, 1-2 хв., додати потроху молоко, постійно помішуючи вінчиком. Довести до кипіння, помішувати, поки соус не буде густим і гладеньким. Додати пармезан, потерти за смаком мускатний горіх, приправити сіллю та перцем і перемішати. Зняти з вогню.
Покласти декілька ложок соусу болоньєзе на дно форми для запікання й накрити трьома-чотирма листами тіста. Намастити чвертю болоньєзе, потім викласти чверть бешамелі. Повторити шари тричі, завершивши бешамеллю.
Посипати пармезаном і запікати 30-40 хв., поки не з'явиться золотава скоринка. Залишити на 10 хв. і подавати.