Інгредієнти:
• листи лазаньї – 8 шт.;
• шпинат (молоде листя) – 200 г;
• солодкий перець (жовтий та червоний) – по 1 шт.;
• сир домашній – 3 склянки;
• сир моцарела – 200 г;
• сир пармезан (тертий) – Ул склянки;
• часник – 2 зубчики;
• томатний соус – 200 г;
• оливкова олія – 2 ст. ложки;
• базилік – 1 ч. ложка;
• майоран – 1 ч. ложка;
• сіль, чорний мелений перець – за смаком.
У сковороді з товстим дном розігріти оливкову олію та кинути в неї дрібно нарізаний шпинат, тушкувати протягом 2 хв. Солодкий перець порізати невеликими кубиками та додати до шпинату, туди ж часник, пропущений через прес. Тушкувати ще 3 хв., поки перець не стане м'яким. Додати томатний соус, сіль, перець, базилік, майоран і тушкувати ще 5 хв., постійно помішуючи. Зняти з вогню. В окремій посудині змішати домашній сир, пармезан та 150 г моцарели, порізаної смугами.
Форму для приготування лазаньї змастити олією та викладати шари таким чином: на дно шар начинки, зверху лист лазаньї, на неї шар домашнього сиру з пармезаном та моцарелою. Повторювати так, поки не використаєте всі листи лазаньї, зверху повинен бути шар начинки, на який викладається решта суміші сирів з домашнім сиром, цей шар посилається залишками моцарели.
Накрити форму зверху фольгою й поставити в попередньо розігріту до 190 °С духовку на 30 хв. Потім фольгу зняти й продовжувати запікати в духовці, поки лазанья не стане золотаво-коричневого кольору.
Вийняти з духовки й дати охолонути 20 хв.